• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Radovi na mostu u toku, još nema uslova za otvaranje

Otvaranje mosta na Ibru nije na dnevnom redu jer je rekonstrukcija u toku, a procena je da se još, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi, izjavio je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

 Povodom navoda prištinskog Zerija da se namerno odlaže otvaranje mosta na Ibru, iako je njegova revitalizacija završena, Goran Rakić je Tanjugu rekao da je pitanje otvaranja mosta takođe direktno vezano i za prethodno potpisivanje memoranduma o razgraničenju opština na jugu i severu Kosovske Mitrovice, u Suvom Dolu.

“Sve ove najave o kojima govore albanski mediji i gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri koriste se za unutrašnje političke aktivnosti. Siguran sam da i oni jako dobro znaju šta piše i u tom sporazumu”, rekao je Rakić.

Prištinski Zeri navodi da je Rakić angažovao firmu za dodatne radove na mostu kako bi se stekao utisak da njegova revitalizacija nije završena i da je reč o “pranju para”.

Prenosi i izjavu gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija da se namerno odlaže otvaranje mosta da bi se ponovo otvorio dijalog o definisanju granice u Mitrovici i njegovu poruku da “Sever neće moći da dobije ni centimetar više”.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još