• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Uskoro otvaranje regionalne deponije vredne 5 miliona evra

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić najavio je da će narednih nedelja biti otvorena regionalna deponija, u koju je uloženo pet miliona evra.

“Nakon 14 godina stagnacije, 2014. godine započeo je razvoj Kosovske Mitrovice i unapređenje životnih i infrastrukturnih uslova u kojima žive Mitrovčani” navodi Rakić u saopštenju dostavljenom našem radiju.

Navodi se da su u prethodne tri godine renovirane i opremljene sve obrazovne institucije, kako predškolske, tako osnovne, srednje i visoke.

Uloženo je preko 700 hiljada evra u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, uposleno je više od 300 mladih ljudi, uređeni su trotoari, ulićna rasveta, izgrađena je autobuska stanica nakon 18 godina, a uskoro očekuje i završetak izgradnje sportske hale i vatrogasne stanice, stoji u saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice.

Rakić kaže da je to od “nekih medija ostalo neprimećeno”, i dodaje da su “ su eto primetili (mediji prim.aut) da smo pre par dana započeli aktivnosti u cilju rešavanja problema komunalnog otpada i pokušali da to izvrgnu ruglu javnosti”.

Prva faza ovog projekta podrazumevala je postavljanje novih kontejnera i uređenja prostora oko njih, navodi gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

“Ipak, naši građani su ostali uskraćeni za najvažniju informaciju, koju neki namerno nisu želeli da prenesu, Kosovska Mitrovica će u ovoj godini, nakon 19 godina čekanja, izgraditi regionalnu deponiju u koju će biti uloženo 5 miliona evra, i koja će sa jedne strane rešiti problem komunalnog i medicinskog otpada, a sa druge strane otvoriti desetine radnih mesta.Bićemo srećni ako svi oni koji su preneli prvu informaciju prenesu i ovo saopštenje, jer građani od svih nas, i političara ali i medija očekuju potpunu informaciju” zaključuje se u saopštenju.

Radio Kosovska Mitrovica izveštava  o svim projektima, i događajima koji su od interesa javnosti, a koji se sprovode, ili finansiraju preko Opštine Severna Mitrovica, uključujući i poslednji, kada su otvoreni novi boksovi za kontejnere.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još