NSZ: Ove godine na sajmu potreba za 50 radnih mesta

 U  četvrtak 24.maja u sali Mitrovačkog dvora se održava  sedmi po redu Sajam zapošljavanja i preduzetništva u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Neposredan kontakt između poslodavca sa jedne strane i nezaposlenih lica sa druge, potrebe i jednih i drugih , onih koji traže da uposle određena lica sa odgovarajućim zanimanjem  i onih koji traže posao- to je ukratko svrha sajma zapošljavanja “,rekla je gostujući u emisiji „U centru pažnje“ Radio Kosovske Mitrovice direktorica Verica Ćeranić.

S obzirom da je jasan cilj sajma zapošljavanja, pitali smo je za efekte u okviru aktivne politike zapošljavanja koja se sprovodi kroz pomenute aktivnosti.

„Radila sam analizu efekata sajmova iz predhodjih godina.U 2016. godini ,efekat sajma na kraju je bio nekih 14%, 2017 je već pokazao nekih 33%,pa se s pravom i ove godine nadamo da taj efekat neće sigurno biti ispod 30%. Ove godine su poslodavci iskazali poptrebu za 50 radnih mesta, mi ćemo se truditi da sve zadovoljimo u nadi da nezaposleni imaju više sreće i dođu do svoje šanse.Pored toga mi smo tu da putem subvencija, potpomognemo radna mesta u privatnom sektoru. Ovo je ujedno i poziv poslodavcima da se jave Nacionalnoj Službi za zapošljavanje koja je uvek tu sa novim savetima i otvorena za saradnju“,rekla je Ćeranić.

Na kraju je pozvala sve poslodavce i nezaposlene da dođu u četvrtak 24.maja od 12 do 14 sati.Dobiće prave informacije, a ono što unapred znam to je da  na evidenciji za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici prednjače ekonomisti sa visokom stričnom spremom kao i srednjoškolci medicinske struke.

Izvor, Radio Kosovska Mitrovica

Comments