Srem u srcu-Zvečan u srcu Srema

Članovi KUD-a Zvečan zajedno sa rukovodstvom opštine Zvečan, gosti su ovogodišnje manifestacije ,, Srem u srcu-Zvečan u srcu Srema,, koja se održava u Novim Banovcima pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova. U okviru ove manifestacije održava se i likovna kolonija,  gde su svoje radove predstavili i naši  slikari Dragoslav Božović, Tomislav Trifić, Ivan Galjak . ..

Predsednik opštine Stara pazova Djordje Radinović i gradonačelnik opštine Zvečan Vučina Janković istakli su da čvrstu povezanost ova dva grada kroz uzajamno poštovanje, dobru i korisnu saradnju u brojnim oblastima a pre svega u umetnosti, kulturi i sportu potvrdjuje i bratska povelja potpisana jula prošle godine na Petrovdan povodom dana opštine Zvečan.

Gosti iz Zvečana obišli su i jednu od najstarijih vinarija u Sremu. U znak zahvalnosti za izuzetno topao i srdačan prijem predsedniku opštine Stara Pazova poklonili su i sliku manastira Banjska.

Bogat kulturno umetnički program kroz pesmu i igru predstavili su članovi KUD-a Zvečan koji su pobrali brojne ovacije publike.

Izvor :Radio Kosovska Mitrovica

Comments