Arlov uručio stipendije deci sa Kosova i Metohije

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Banja Luke Milorad Arlov uručio je danas još četiri stipendije deci sa Kosova i Metohije.

Za šestoro mališana i njihove porodice, stipendija koju dobijaju je od velikog značaja. Kako kažu sada mogu da priušte dosta toga što ranije nisu mogli.

“Meni puno znači, dete mi je u prvom razredu Osnovne škole „Desanka Maksimović” u Kosovskoj Kamenici. Dete mi je bolesno, živimo na selu od poljoprivrede“, rekao je jedan od roditelja.

Stipendije su od humanih ljudi i velikoh prijatelja iz Republike Srpske, koji već treću godinu pomažu decu sa Kosova i Metohije.

“Svako dete dobija 100 evra mesečno, verujem da je to velika pomoć porodicama i moralna i materijalna, da pomognu svojoj decu u ovako teškom životu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. I dalje će mo pomagati stipendijama a ovim putem pozivam još donatora i sa Kosova i Metohije i Republike Srpske i Srbije, da na ovaj način pomognu direktno porodicama”, rekao je predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

U Udruženju roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me”  sa Vladom  Republike Srpske produžila je ugovor o korišćenju prostorija na još tri godine. Od svog osnivanja ovo Udruženje pomaže i pruža podršku roditeljima koji imaju bolesnu decu.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još