Najmlađi crtanjem pokazali da znaju šta je humanost

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta, organizovana je akcija crtanja sa predškolcima iz predškolske ustanove „Danica Jaramaz“. Ova tradicionalna aktivnost tokom nedelje Crvenog krsta prethodnih godina je organizovana na platou kod STŠ „Mihajlo Petrović Alas“, ali zbog nepovoljnih vremenskih uslova ove godine je održana u prostorijama PU „Danica Jaramaz“.

Saša Nikolić, sekretar Crvenog krsta Kosovska Mitrovica, navodi kako je ovaj događaj postao tradicija i da će pored njega biti organizovane i druge aktivnosti povodom nedelje Crvenog krsta, ali isto tako ističe da se ove godine Crveni krst Kosovska Mitrovica nalazi u teškoj situaciji, kao i to da se nada da će mladi volonteri opravdati visoka očekivanja na predstojećem Pokrajinskom takmičenju u Prvoj pomoći.

„Što se tiče Crvenog krsta Kosovske Mitrovice, ove godine je veoma teška situacija i finansijske, i druge okolnosti su nas sprečile da radimo kao i u prethodnoj godini, ali evo danas radimo to sa decom,a u narednom periodu nas čekaju mnogobrojne aktivnosti, imamo sada Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, naša ekipa se uveliko sprema, trudićemo se da se ne obrukamo, ovih godina smo osvajali prva mesta, tako da se nadamo da ćemo i ove godine postići dobar rezultat.“, rekao je Saša Nikolić.

U sastavu ove aktivnosti je i upoznavanje mališana sa radom Crvenog krsta kao i to na koji način bi oni jednoga dana mogli da postanu volonteri.

Na pitanje volontera šta je to Crveni krst deca su imala različite odgovore.

„ Crveni krst pomaže ljudima da se osećaju bolje.“

„ To su neki ljudi koji pomažu drugima.“

„Crveni krst pomaže ljudima i kada je neko u nevolji, kada je poplava.“

Jedan od volontera koji je upoznao decu sa današnjom akcijom bila je i Jelena Vakić.

„Odziv  je jako dobar, raspolažemo sa solidnim  brojem volontera. Oni  su uvek tu kada su aktivnosti u pitanju, da izađu u susret da odradmo ono što treba.“ rekla je Jelena Vakić.

Comments

Pročitaj još