• Početna>
  • Vesti>

Održan “Kros RTS-a kroz Srbiju” u Kosovskoj Mitrovici

Sportska manifestacija “Kros RTS-a kroz Srbiju” održana je danas na Partizanskom brdu u Kosovskoj Mitrovici .

Današnja manifestacija je okupila više od 2000 predškolaca , osnovaca, srednjoškolaca, kao i učenike specijalne škole “Kosovski Božur”  za osnovno i srednje obrazovanje .

“Srećna sam što sam pobedila i što sam osvojila zlatnu medalju . Osećaj je lep” rekla je pobednica trke na 100 metara Nastasija ,učenica prvog razreda OŠ “Sveti Sava”.

Takmičari su se trkali u kategorijama od 50 , 100 ,200, 250, 300, 350, 400, 450, 500, 550, 600 i 700 metara .

“Ekonomsko-trgovinska škola je ove godine domaćin jedne manifestacije koja se održava na nivou čitave Srbije i u dijaspori . Zadovoljni smo odzivom jer su tu đaci iz osnovnih i srednjih škola i vidite da je raspoloženje veselo , da su sva deca raspoložena i aktivna i da pokazuju stanje svog duha” kazala je direktorka Ekonomsko-trgovniske škole Dragana Antonijević .

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica je za pobednike krosa osigurao pobedničke medalje dok je Ministarstvo prosvete i obrazovanja Vlade Republike Srbije pobednike nagradilo diplomama.

“Ja se aktivno bavim atletikom već  3 godine , a ovo je bio kao trening . Kategorija od 600 metara je ona koja meni baš leži . Želeo bih da pohvalim organizaciju koja je sve lepo organizovala i svake godine je sve bolja i bolja . Nadam se da će se ovaj kros održavati još dugo godina ” rekao je pobednik trke na 600 metara Jovan Denović , učenik srednje medicinske škole .

 

Ovo je 28. kros po redu koji je održan .

Organizatori krosa su Ekonomsko-trgovinska škola pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica ,Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge kao i Ministarstvo za prosvetu i obrazovanje Vlade Republike Srbije .

    

 

 

Comments

Pročitaj još