• Početna>
  • Vesti>

Zvečan: Druženjem i kvizom započela Nedelja Crvenog Krsta

U okviru nedelje obeležavanja Crvenog krsta Srbije na sportskom terenu Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“, mališani Predškolske ustanove “Lane” pokazali su kroz ctreže kako oni doživljavaju humanost. Održan je i kviz znanja u organizaciji Crvenog krsta Zvečan.

Pored crteža, mališani Predškolske ustanove “Lane” pokazali su da, itekako, dobro znaju šta znači humanost.

A ovo znanje prenose im svakodnevno njihovi vaspitači.

Prema rečima malene Lene Perić humanost je kada pomažeš onima kojima je pomoć potrebna bilo materijalna ili bilo koja druga vrsta pomoći.

“Crveni krst pomaže ljudima koji su u nevolji, kada je negde poplava Crveni krst dodje i pomogne tim ljudima. I ja sam pomogao svom drugu kada je bio u nevolji”, rekao je predškolac Konstantin Dejanović.

Vaspitač ove predškolske ustanove Dijana Radovanović  istakla je da vaspitači tokom cele godine uče decu šta znači biti human.

Bilo da je reč o organizovanim akcijama ili svakodnevnoj potrebi, preko stotinu volontera Crvenog krsta Zvečan uvek su spremni da pomognu.

“Volonter treba postati pre svega jer je to jako lep čin. Pomoć je svakome od nas potrebna, i treba pomoći na bilo koji način”, reči su Cvete Milović, volontera.

Prema mišljenju Tomislava Katića, sekretara Crvenog krsta Zvečan, ljudi sa teritorije ove opštine su izuzetno humani.

“Spremni su u svakom trenutku da pomognu. Bilo da je reč o deci do najstarijih sugradjana. U ovoj nedelji imamo stotinu učenika na raspolaganju i oni će moći da pomognu svima kojima pomoć bude bila potrebna”, naglasio je Katić.

U Crvenom krstu Zvečan organizovan je i kviz na temu “Šta znaš o Crvenom krstu”.

Učestvovali su učenici osnovnih škola “Banović Strahinja” iz Banjske, “Sveti Sava” iz Žerovnice i “Vuk Karadžić” iz Zvečana.  Pobedu su odneli učenici Osnovne škole “Banović Strahinja” iz Banjske koji su desetodnevnim letovanjem u odmaralištu Crvenog Krsta u Baošićima.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još