Sekretar FSK: Nećemo dopustiti da CZ dođe na Kosovo

Sekretar Fudbalskog Saveza Kosova, Erol Saljihu, govorio je za KALLXO.com povodom izjave OSCE-a, koji je pozvao FSK da ostavi politiku sa strane i da fudbalerima Crvene Zvezde dozvoli da dođu na Kosovo za utakmicu protiv Gračanice. Ovoj misiji, prema sekretaru FSK-a je dato do znanja da oni neće dozvoliti srpskoj ekipi da dođe na Kosovo.

“Mene je danas pozvao asistent ambasadora OSCE-a. Rekao sam mu kakav je slučaj. Tri puta smo tolerisali i hteli im pomoći. Poslednjeg puta su nam obećali da neće biti parola i ovo se dogodilo treći put za redom i ne možemo snositi odgovornost zato što su ljudi, mediji i institucije su frustrirane” rekao je Erol Saljihu.

“Ne možemo dozvoliti, bez obzira šta oni mogu reći. Ali mi ne možemo dozvoliti da oni dođu u sred Kosova da vrše anti albansku propagandu i ovo nije od nikakve koristi.” dodao je on.

S druge strane, Saljihu je rekao da sam predsednik Saveza, Fadilj Vokri je kontaktirao predsednika opštine Gračanica, Srđana Popovića kome je obećao pomoć, ali ne i dozvolu utakmice.

“Predsednik Fadilj Vokri razgovarao je i sa predsednikom opštine Gračanica i rekao mu je da smo spremni da im pomognemo ako je potrebno i ako je za humanitarne svrhe, ali više ne možemo dozvoliti da dođu da rade ovakve uvrede prema narodu u sred Prištine”, rekao je između ostalog Saljihu za KALLXO.com.

Pre nekoliko časova,Misija OSCE-a na Kosovu putem jedne komunikacije za medije pozvala je Fudbalski Savez Kosova da dozvoli klubu Crvene Zvezde da odigra humanitarnu utakmicu.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još