Kraljevački žandarmi prikupili pomoć za mališane na Kosovu

Prikupivši novac i čak tonu pomoći za decu sa Kosova pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije danas su pokazali pravu humanost na delu i istinsku plemenitost.

Uz odobrenje i podršku ministra Nebojše Stefanovića, svi pripadnici našeg Odreda prikupili su novac i oko tonu igračaka, obuće i odeće za mališane sa Kosmeta – rekao je Dejan Luković, komandant kraljevačke Žandarmerije.

Luković je istakao da je ova humanitarna akcija izvedena u saradnji sa Unijom studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu i da predstavlja sjajan primer kako na pravi način treba podizati svest mladih ljudi da pružaju pomoć i čine dobra dela.

Prikupljena pomoć biće namenjena mališanima sa Kosova i Metohije kojima je ovakva pomoć od izuzetnog značaja, a od posebne važnosti je i to što će deo novčanih sredstava biti dodeljen za izgradnju vrtića na tim prostorima.

Pripadnici Žandarmerije su momci lavljeg srca i plemenite duše što su nebrojeno puta pokazali. Ova donacija će najpre biti upućena deci u Prilužju i Prizrenu, a zatim i ostalim mališanima sa Kosova, rekao je Miroslav Milić iz Unije studenata.

Predstavnici Unije studenata su se zahvalili svim pripadnicima kraljevačkog odreda Žandarmerije, a ovom prilikom komandantu Dejanu Lukoviću predstavnik Unije studenata Pravnog fakulteta uručio je zahvalnicu i ikonu Svetog cara Lazara.

 

Izvor : Radio Kontakt plus

Comments