FSS: Odluka da Zvezda ne igra u Gračanici skandalozna

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je da je odluka tzv. FS Kosova da ne da saglasnost za gostovanje Crvene zvezde u Gračanici skandalozna jer je politička, a nikako sportska i fudbalska.

“Povodom informacije da tzv. Fudbalski savez Kosova nije dao saglasnost za odigravanje utakmice humanitarno – revijalnog karaktera između FK Gračanica – FK Crvena zvezda smatram da je ovakva odluka skandalozna, jer je politička, a nikako sportska i fudbalska. Prethodnih godina Crvena zvezda je igrala pred prepunim tribinama stadiona u Gračanici koji nosi ime jedne od najvećih legendi srpskog fudbala Dragana Džajića i koliko je nama poznato u pitanju je bio istinski fudbalski praznik bez ikakvih političkih konotacija”, rekao je Šurbatović.

 

On je dodao da u FSS zbog svega navedenog ne vide nijedan opravdan razlog da se utakmica ne odigra i ove godine.

 

“Ovde mesta politici i političkim zloupotrebama nema. Fudbal mora da pobedi politiku i to je jasna poruka koju šalje Fudbalski savez Srbije svima koji ovu igru zloupotrebljavaju, a kriju se iza sramne odluke i zabrane susreta koji je imao isključivo humanitarno- revijalni karakter”, poručio je Šurbatović.
Izvor  Tanjug

Comments