Popović: Poverenjem do trajnog mira

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović učestvuje na forumu Ujedinjenih nacija „Kosovo, izgradnja poverenja“, koji se od 6. do 8. maja održava u Ljubljani.

Popović je tom prilikom, kako je navedeno u saopštenjukazao da je izgradnja poverenja među zajednicama od prioritetnog značaja.

“Izgradnja povrenja različitih nacionalnosti na Kosovu bitan je preduslov za izgradnju trajnog mira”, kazao je Popović.

Popović je u tom smislu, istakao da je prisustvo Misije Ujedinjenih nacija veoma važno za održavanje stabilnosti, zatim normalizaciju odnosa i bezbednost.

Predsednik Popović je ovom prilikom pozvao specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN-a i šefa Misije za Kosovo Zahira Tanina da poseti opštinu Gračanica.

U Ljubljani se održava dvodnevni forum za izgradnju poverenja na Kosovu. Na skupu učestvuje više od 150 učesnika. Uz osoblje UNMIK-a, tu su – gradonačelnici, opštinska rukovodstva i administracija, predstavnici civilnog društva, medija i verskih zajednica.

Razgovara se o pravosuđu, obrazovanju, ekonomskom razvoju, zaštiti životne sredine, medijima, međuverskom dijalogu i lokalnoj samoupravi.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."