Fadilj Vokri: Zabrana Zvezdi zbog pogrdnih reči navijača

Predsednik FSK Fadilj Vokri kaže za RTV Kim da je odluka o zabrani gostovanja Crvene Zvezde doneta zbog “pogrdnih reči navijača upućenih kosovskim institucijama i FSK tokom prošlogodišnje utakmice”.

“Mislim da je Fudbalski savez Kosova prethodne dve godine bio veoma korektan što se tiče te utakmice. Predložili smo da čak i mi damo neku donaciju bolnici u Gračanici. Tokom prošlogodišnje utakmice bilo je dosta pogrdnih reči koje su upućene kosovskim institucijama i Fudbalskom savezu Kosova. Zbog toga smo odlučili da ove godine ne dozvolimo Crvenoj Zvezdi da gostuje”, objasnio je Vokri za RTV Kim.

Vokri kaže da zna da je navijače teško obuzdati, ali kako tvrdi, oni se moraju ponašati u skladu sa karakterom utakmice koji je humanitaran.

Dodaje da za njega, kao bivšeg igrača i sada predsednika Fudbalskog saveza Kosova, donošenje ove odluke nije bilo lako.

“Mi smo sve analizirali i zbog sigurnosti igrača i svih aktera odlučili smo da zabranimo gostovanje Crvene Zvezde, ali to ne znači da nećemo dati dozvolu ubuduće za održavanje ovakve utakmice”, poručuje Vokri.

Crvena Zvezda svakog proleća od 2015. godine gostuje FK Gračanica.

Ove utakmice su humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje karata namenjen je porodilištu bolnice u Gračanici.

Izvor: RTV KIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."