Đurić osudio pretnje Vučiću

Država mora da najoštrije reaguje na pretnje smrću predsednika Srbije Aleksandru Vučiću i bilo kom građaninu ili demokratski izabranom predsatavniku građana poručio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić .

Na pojedinim portalima sve su češći  tekstovi  koji obiluju neverovatnom  mržnjom,prostaklucima i pretnjama usmerenim protiv predsednika Srbije ali i Srpske naprednestranke, koji iza sebe imaju ubedljivu podršku građana.

Ne sme se umobolnicima i nasilnicima dozvoliti da kad god im je volja, bez ikakvih sankcija, suspenduju demokratiju i pozivaju na revolucije i nasilna rušenja vlasti.

U kući obešenog ne govori se o konopcu, a u državi u kojoj atentati na političare nisuneuobičajena pojava svaka naznaka mogućnosti da bi nečiji život mogao biti ugroženmora biti ozbiljno ispitana.

Nikakva i ničija politika ne može biti alibi za ovakvu vrstu pretnji i uznemiravanjenajšire javnosti, jer postoje zakonom propisane granice prava na neslaganje.

U tekstu “Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!”, kao pravnik sam u to sasvim siguran,  ima  elemenata   ozbiljnog  krivičnog dela, i   očekujem   da država  potvrdi svoj demokratski i pravni kapacitet tako što će zaštititi društvo od ove vrste gnusnih napada i kazniti autora u skladu sa zakonom.

Uveren sam da pretnje ove vrste ne dolaze slučajno u ovome trenutku, kao što sam uveren i da one nikoga neće zastrašiti  i odvratiti  sa puta  borbe za  bogatiju  i uspešniju Srbiju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."