Savet ministara BiH odobrio ulazak dece sa KiM u RS

Na molbu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srspske, Savet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj 141. sjednici odobrio je organizovani ulazak i boravak 863 učenika sa Kosova i Metohije u RS i BiH od 16. do 23. juna, pod posebnim uslovima.

Ovom odlukom uklonjena je i posljednja administrativna barijera za realizaciju sedmog, do sad najmasovnijeg, projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” i dolasaka učenika sa Kosova i Metohije u 19 gradova i opština Republike Srpske.

Učenici i nastavnici mogu se pripremati za dolazak svojim vršnjacima u Republici Srpskoj. Zahvaljujemo Savetu ministara i Ministarstvu bezbednosti BiH, što je uvažena naša molbu, u kojoj smo obrazložili da veliki broj učenika sa Kosova i Metohije nema dokumenta Srbije i da nisu u mogućnosti da ih nabave, navodi se u saopštenju predsednika Odbora Milorada Arlova.

 

Izvor : TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."