Deca sa KiM gosti Doboja

Grad Doboj ove godine po prvi put će ugostiti stotinu dece sa Kosova i Metohije, u porodicama čija deca pohađaju osnovne škole “Sveti Sava” i “Vuk Stefanović Karadžić”.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov održao je juče u Doboju sastanak sa porodicama čija deca pohađaju Osnovnu školu “Sveti Sava”, koja će biti domaćin deci iz Kosovske Mitrovice.
Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” iz Doboja Radmila Dakić rekla je da je ova škola spremna za prihvat dece sa Kosova i Metohije kojima će biti obezbeđeni raznovrsni sadržaji primereni njihovom uzrastu.
Dakićeva je izrazila nadu da će se ova deca u Doboju osećati kao kod kuće.

Arlov je podsetio da će Doboj ove godine prvi put ugostiti stotinu dece sa Kosova i Metohije, u porodicama čija deca pohađaju osnovne škole “Sveti Sava” i “Vuk Stefanović Karadžić”.

“U školu `Sveti Sava` doći će deca iz istoimene škole iz Kosovske Mitrovice. U školu `Vuk Stefanović Karadžić`, sa čijim roditeljima je već razgovarano, doći će deca iz istoimene škole u Prilužju”, naveo je Arlov.

On je zahvalio roditeljima i nastavnicima koji ulaze u ovaj veliki projekat “Spojimo srpsku decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji, kako je naveo, ove godine obeležava 10 godina trajanja.

U okviru projekta “Spojimo srpsku decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, Srpska će u 19 gradova i opština ugostiti 900 dece sa Kosova i Metohije od 16. do 23. juna.

Svečani doček dece predviđen je 16. juna u Andrićgradu.

Arlov je podsetio da je, računajući i ovogodišnji dolazak, Republiku Srpsku posetilo oko 3.400 dece sa više od 300 nastavnika i profesora sa Kosova i Metohije.

 

Izvor TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."