• Početna>
  • Vesti>

Sertifikati studentima Medicinskog za naučno-istraživačke radove

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, njih 30, učestvovalo je na Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije održanom na Kopaoniku.  Osam studenata dobilo je sertifikate za naučno-istraživačke radove.

Studenti su na Kongresu prezentovali svoje radove koje su u prethodnom periodu realizovali  sa profesorima-mentorima na svojim fakultetima.

Danijela Vićentijević, predsednik parlamenta na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, ističe da je u programu učestvovalo 30 studenata sa prištinskog Univerziteta, kao i da je 8 njih je dobilo sertifikate.

“Na kongresu su pored predavanja postojale i radionice, na kojima studenti stiču nova znanja i veštine iz različitih oblasti. Jedna od radionica ove godine je bila upravo sa našeg fakulteta koju je izveo profesor Aleksandar Pavlović u saradnji sa studentima-demonstratorima. Ovoj radionici su prisustvovali studenti sa drugih fakulteta koji su na taj način stekli osnovna znanja iz oblasti kardiopulmonalne cerebralne reanimacije” – kaže Vićentijevićeva.

Vićentijevićeva ističe da im je posebno drago što su se vratili kući sa toliko nagrada i što se trud studenata isplatio.

Nikola Miljković, student prodekan na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici kaže da je Kongres jedinstvena prilika za sve studente koji se bave naučno-istraživačkim radom da prezentuju svoja otkrića i saznanja.

‘’Ove godine, kao i prošle Kongres se održao na Kopaoniku, jer se zbog svoje infrastrukturne i kapacitativne prednosti pokazao kao izvrsno mesto za održavanje ovog skupa. Svake godine organizator se menja po ključu i mi sa nestrpljenjem iščekujemo naš red organizovanja, kako bismo na najbolji način prikazali naš fakultet, naš Univerzitet i naš grad’’ – kaže Miljković.

Na Kongresu studenata biomedicinskih nauka pravo da učestvuju imaju  studenti medicine, stomatologije, farmacije, veterine, vojnomedicinske akademije, sa univerziteta širom Srbije i susednih zemalja.

Kongres studenata biomedicinskih nauka Srbije održan je na Kopaoniku od 26. do 30. aprila, u organizaciji Fakulteta Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još