Uhapšene još dve kriminalne grupe kosovskih Albanaca

Kosovska policija juče je uhapsila dve kriminalne grupe koje su činile krivična dela u regionu Gnjilana. Jedna grupa uhapšena je na parkingu tržnog centra Agmija, a druga u Kamenici.

Osumnjičeni se terete za više provalnih krađa u ovom delu Kosova. Svi uhapšeni su građani albanske nacionalnosti. O njihovoj daljoj sudbini odlučiće dežurni tužilac.

Pre tri dana, gnjilanaska policija, u opsežnoj akciji, takođe je uhapsila dobro organizovanu grupu od petoro građana albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Prištini koji se terete za krivična dela kriminalnog udruživanja, krađe i neovlašćeno držanje oružja. Jedan od njih je uspeo da pobegne policiji prilikom hapšenja i za njim je, pošto je identifikovan kao L.A. (rođen 1990.godine) raspisana poternica.

“Grupa je najpre pokušala da obije jedan magacin pri trgovinskog objektu u selu Stanišor, opština Gnjilane, a potom se uputila u selo Straža, gde je i uhapšena. Postoji osnovana sumnja da je ova grupa povezana sa učestalim krađama u poslednje vreme u novobrdskom kraju”, izjavio je za Puls portparol policije za region Gnjilana.

Slučaj je pod istragom regionalne kosovske policije.

Kako saznaje RTV Puls, samo u ovoj godini u opštini Novo Brdo registrovano je više od 30 krivičnih dela: najviše krađe automobila i krupne stoke i pljačke trgovinskih objekata.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još