• Početna>
  • Vesti>

Nedelja studenata PU: Danas akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i pozorišna predstava

U okviru obeležavanja Nedelje studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici  večeras u 20h u Mitrovačkom dvoru biće odigrana predstava “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo” sa Nedom Arnerić i Feđom Stojanovićem u ulogama. Ulaz će biti slobodan.

Gostujući u emisiji “U centru pažnje” Radio Kosovske Mitrovice student prorektor Nemanja Biševac kaže da će u naredna dva dana  na platou kod STŠ M.P. Alas biti organizovane sportske igre a istovremeno, biće organiozovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

“To smo organizovali u saradnji sa Odeljenjem transfuzije mitrovačkog KBC-a.  Prvobitno smo hteli da akciju organizujemo danas u Studentskom klubu, ali smo shvatili da će veći odziv studenata biti sutra, tokom igara. Danas,  smo organizovali kratku akciju od 10 do 11 i 15”  kaže Biševac.

Na pitanje šta studentima Prištinskog univerziteta nedostaje da bi uslovi studiranja bili još bolji, Biševac  odgovara da im fali prostor koji je Evropska unija obećala prošle godine.

“Takođe, sloboda kretanja. Vađenje dokumenata – posebno pasoša. Studenti Pravnog fakulteta sada su propustili putovanje u Grčku jer su vize bile problem”  dodaje Biševac.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još