Radojević: Policajci pod istragom zbog Đurića

        Na zahtev zamenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova u ostavci, Milana Radojevića, Policijski inspektorat Kosova (PIK) pokrenuo je zvaničnu istragu kako bi se utvrdila krivična odgovornost policajaca koji su učestvovali u akciji hapšenja direktora Kancelarije za KIM, Marka Đurića.
Milan Radojević u intervjuu za Kontakt Plus radio potvrdio je da je krajem marta službenim putem prosledio zahtev Policijskom inspektoratu Kosova radi utvrđivanja krivične odgovornosti policajaca koji su učestvovali u ovoj akciji.
Kako kaže, Policijski inspektorat Kosova krenuo je sa uzimanjem izjava i prikupljanjem podataka, a mitrovičko tužilaštvo je nadležno za istragu.
„Poslednja informacija koju imam, jeste da će se danas održati sastanak predstavnika inspektorata sa glavnim tužiocem u Mitrovici, gospodinom Šućuri Suljom, koji će dati dalje smernice kako da se vodi ta istraga.“
Milan Radojević podseća da je u toj akciji uhapšen direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić, ali su tom prilikom povređeni i ministar poljoprivrede u Vladi Kosova, Nenad Rikalo, gradonačelnik Leposavića, Zoran Todić, kao i više novinara i građana koji su bili učesnici na tom skupu.
Podsetimo, Specijalne jedinice kosovske policije  26. marta upale su u zgradu  Mitrovačkog dvora u Severnoj Mitrovici, gde se održavao skup u okviru “unutrašnjeg dijaloga o Kosovu”. Tom prilikom, uhapšen je Marko Đurić koji je potom saslušan u Prištini i proteran u centralnu Srbiju.Policija je bacila “šok-bombe” i suzavac gde su povređeni građani i učesnici skupa, politički predstavnici Srba sa Kosova.
Izvor: Radio Kontakt plus

Comments