Akcija besplatnih pregleda osmi put u KBC-u Kosovska Mitrovica

U KBC Kosovska Mitrovica,kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji  gradjani su danas mogli bez uputa i bilo kakvih dokumenata da obave besplatne internističke,kardiološke,oftamološke preglede i laboratorijske analize.

Redovni preventivni pregledi su od velikog značaja čega su naši sugrađani svesni i kažu da je organizacija pregleda odlična. Po rečima onih koji su danas došli na pregled ovakve akcije treba nastaviti jer su lekari i medicinsko osoblje posvećeni pacijentima a na preglede se ne čeka i nije potrebna bilo kakva dokumentacija.

Doktor Milan Jakovljević, kardiolog kaže da su za tri sata pregledali trideset i jednog pacijenta  i da su u 90 odsto slučajeva pacijenti koji prvi put dolaze na preglede.

“Jedna trećina je došla radi pregleda i nisu imali tegobe dok su ostali hronični bolesnici” rekao je doktor Jakovlkević i dodao da je to dobra praksa koju treba nastaviti .

Akciju besplatnih preventivnih pregleda koju u cilju dijagnostike i prevencije sprovodi Ministarstvo zdravlja nastaviće se i ubuduće.

Izvor: TV Most

Comments