• Početna>
  • Vesti>

Popović razgovarao sa predstavnicima Asocijacije srpskih privrednika

Na inicijativu predstavnika Asocijacije srpskih privrednika iz opštine Gračanica održan je sastanak sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem, na kojem se razgovaralo o mogućnostima unapređenja privrede i proizvodnje.

Predsednik Popović je nakon sastanka sa privrednicima kazao da je razgovor predstavnika vlasti sa privrednicima najbolji direktan način za rešavanje problema. On je kazao da će se ovakvi sastanci održavati češće sa ciljem efikasnijeg rešavanja poteškoća u privređivanju.

Član Asocijacije privrednika sa centralnog Kosova Saša Sekulić kaže da je najveći problem srpskih privrednika na Kosovu plasman proizvoda na tržište.

“Došli da upoznamo predsednika sa kakvim problemima se susrećemo i definišemo buduće planove. Veoma smo zadovoljni sastankom, koji je prošao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Generalno najveći problem je plasiranje proizvoda, jer nam je albansko tržište nedostupno. Sa predsednikom Popovićemsmo dogovorili da organizujemo zajednički sastanak sa relevantnim institucijama kako bi pronašli neki model za rešenje tog problema”, kazao je Sekulić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je istakao da privrednici od lokalne samourpave mogu očekivati svu potrebnu pomoć i podršku.

“Vi se trudite da naša opština napreduje i razvija i zato ćete u meni, mom kabinetu i saradnicima, prepoznati partnere koji uvek mogu da vam pruže pomoć i podršku. Verujem da zajedno i sa dobrim idejama možemo da unapredimo razvojnaše opštine”, kazao je Popović.

Comments

Pročitaj još