Napad na novinarku Radio Beograda na Kosmetu

Tokom posete direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića multietničkom naselju Bošnjačka Mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, izbio je incident. Naime, jedan Albanac pokušao je da oduzme opremu za snimanje srpskim novinarima, među kojima je bila i novinarka Radio Beograda, pri čemu je došlo do koškanja.

Posetu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića Kosovskoj Mitrovici pratila je novinarka “Radio Beograda 1” Tanja Vujisić.

Posle obraćanja novinarima u multietničkom naselju Bošnjačka Mahala, koje se nalazi u severnom delu grada, došlo je do manjeg incidenta.

Grupa Albanaca je pokušala da priđe mestu gde je Đurić bio sa delegacijom.

Policija je tada sprečila incident, ali je jedan Albanac iz te grupe krenuo ka grupi srpskih novinarki, među kojima je bila i naš izveštač.

Prišao im je i pokušao da oduzme opremu za snimanje. Došlo je do koškanja.

U pomoć su im pritekle druge kolege i svi zajedno su se brzo povukli u Severni deo Mitrovice.

Sve ovo se dogodilo u prisustvu policije koja nije reagovala.

“Radio Beograd 1” najoštrije osuđuje pokušaj napada na našu novinarku i zahteva da nadležne institucije reaguju i omoguće predstavnicima medija siguran i neometan rad.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je osudio incident .

“Oštro osuđujem napad na novinare Kosseva i Radio Beograda u Bošnjačkoj mahali. To  je pokazatelj da politička klima prema ne samo Srbima nego i slobodnom i objektivnom izveštavanju nije dobra i da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara. Mislim da to šalje jako lošu poruku”

Izvor : Radio Kosovska Mitrovica / RTS

Comments

Pročitaj još