Suvi Do: Albanci napali porodicu Jakšić

Kada su se vraćali automobilom iz Zubinog Potoka, u nedelju, 15.04.ove godine, nešto posle 20 časova, supružnici Ana i Branko Jakšić i njihovo dvoje maloletne dece, napadnuti su od grupe Albanaca po izlasku iz dela Suvog Dola u kome žive Srbi.

Jakšići su za našu televiziju izjavili da su na minut zastali kraj puta, kada je desetak Albanaca izašlo iz obližnje zgrade, izvuklo ih iz auta i uz psovke počelo da udara.

,,Oborili su me na zemlju, kaže Branko i udarali pesnicama. Nisu poštedeli ni moju suprugu”. Preplašena deca izašla su iz auta i posmatrala kako njihovi roditelji trpe torturu.

,,Psovali su nam majku srpsku i pretili sve vreme”, kaže Branko, koji od udaraca ima modrice po licu, kao i njegova supruga.

Od  težih posledica spasio ih je nepoznati stariji Albanac, koji je naišao i sprečio napadače da nastave sa daljim ižvljavanjem.

Slučaj je prijavljen policiji. Šef operative KPS-a za region sever Željko Bojić potvrdio je za TV Most da  se napad dogodio i dodao da je po nalogu nadležnog tužioca slučaj okvalifikovan kao napad sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.

Napad na porodicu Jakšić dodatno je uznemirio Srbe iz Suvog Dola, koji su sve češće meta provokacija, vređanja i napada Albanaca koji žive u selima u okruženju.

Iz sela Suvi Do već dvadeset godina konstantno stižu informacije o ugroženosti Srba u ovom selu od strane komšija Albanaca.

 

Izvor : TV Most

Comments