• Početna>
  • Vesti>

U deset opština na Kosovu odobrena izgradnja 97 kuća za raseljene

Na Upravnom odboru projekta „PRK 5/RRK 5“ (Projekat povratak i reintegracija) , tokom prve faze, koji je danas održan u Ministarstvu za zejednice i povratak odobrena je izgradnja 97 kuća za raseljena lica. Izgradnja će biti realizovana u opštinama – Peć, Istok, Klina, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica, Novo Brdo, Kamenica, Štrpce i Orahovac.

Upravnom odboru su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja će i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-, navedeno je u saopštenju.

Generalni sekretar MZP-a Nenad Stojčetović je ocenio da je projekta „PRK 5“ veoma značajan za proces povratka i u ime ministra Dalibora Jevtića zahvalio se prisutnima na pomoći koju Ministarstvu pružaju tokom procesa, koji kako je istakao nije ni malo lak.

„Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo”, rekao je on.

Stojčetović je dodao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić iako u tehničkom mandatu nastaviti da rade još više i da će ovih 97 kuća biti samo motiv da povratak u 2018. bude uspešniji od povratka u prethodnoj godini.

Tokom sastanka obevestio je partnere na projektu, da će Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviti da i ove godine na što bolji način ostvaruje punu implementaciju na realizaciji svojih obaveza, stoji na kraju saopštenja.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još