• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici održana opštinska smotra recitatora

Danas je u Kosovskoj Mitrovici održana opštinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog”. Najboljima proglašeni su Darija Mašković, Vuk Tvrdišić i Elena Popović.

U kategoriji stariji uzrast, najbolja je bila Darija Mašković iz mitrovačke Gimnazije.Drugi je bio Mihailo Radičević, treće mesto osvojila je Snežana Džogović a četvrto Ana Kostić, svi iz Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici.

U kategoriji  srednji uzrast  -učenici osnovnih škola ,prvo mesto je pripalo Vuku Tvrdišiću iz Osnovne škole Sveti Sava. Drugo mesto pripalo je Simoni Dimitrijević , treće Jovani Jovanović, obe iz Osnovne škole “Sveti Sava”,  a četvrto Anđeli Babincev iz Osnovne škole “Branko Radičević”.

Najbolja medju najmlađim učesnicima  je bila Elena Popović iz Osnovne škole Sveti Sava.Lenka Petrović (O.Š Branko Radičević ) bila je druga, treći je bio Vuk Miletić (O.Š. Sv. Sava) a četvrto mesto pripalo je Marti Barović iz Osnovne škole Branko Radičević.

Elena Popović, učenica drugog razreda Osnovne škole Sveti Sava, kaže da se nagradi nije nadala, da je prijatno iznenađena a da je na ovom takmičenju učestvovala i prošle godine. „Samo sam mislila da ću lepo da se zabavim i da ću osvojiti neko mesto ali nisam očekivala da ću osvojiti prvo mesto,“- kaže Popovićeva.

Nakon ovoliko vežbanja pobeda se očekivala, kaže Vuk Tvrdišić učenik šestog razreda Osnovne škole Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici. „Jako mi je drago što sam svoju školu predstavljao na najbolji mogući način. Ponosan sam na sebe, učestvovaću i sledeće godine, nema odustajanja,“- ističe Tvrdišić.

Darija Mašković rekla je da nije očekivala nagradu ali da se potajno ipak nadala uspehu, dok Maškovićeva navodi da je postojala trema i da se nada da će sledeći nastup biti još ubedljiviji.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković ocenjuje da je ovogodišnje takmičenje bilo jedno od najboljih i njkonkurentnijih do sada.

„Pedeseta  opštinska smotra recitatora u Kosovskoj Mitrovici i njeni takmičari svojim pobedama na ovom takmičenju stekli su pravo učešća za okružno takmičenje koje će biti održano sledeće subote na ovom istom mestu od 11h,“ rekao je Trajković. On se zahvalio članovima žirija na sveobhvatnom poslu, recitatorima i njihovim nastavnicima.

Najbolji sa opštinske smotre recitatora stekli su pravo učešća na okružnom takmičenju koje je kvalifikaciono za republičko takmičenje recitatora.

Organizator smotre bila je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge a pokrovitelj događaja Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još