Popović : Razgovorom do rešavanja problema

Meštani koji su danas bili na prijem kod predsednika opštine Gračanica, tražili su posao, a bilo je i onih čije je stambeno pitanje nerešeno.

Ovog četvrtka na razgovor kod predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića bilo je 24-oro sugrađana u nadi da će se pronaći rešenja za njihove probleme.

Nezaposlenost je glavni problem Marka Jorgića, koji je kod predsednika došao na razgovor.

„Nema posla, morao sam da se obratim za pomoć, predsednik je obećao da će pokušati da pronađe rešenje, ostaje mi da čekam“, kazao je Jorgić.

Jagodinka Filipović na razgovor kod predsednika  došla je, kako kaže zbog unuke koja ima zdravstveni problem.

„Nama je potreban novac za operaciju moje unuke i pomagala koja će koristiti nakon operacije. Operacija će biti obavljena u Rusiji i potrebna je određena svota novca koju mi ne možemo da priuštimo, predsedniku hvala što nas je pre svega primio, rekao je da će se potruditi da pomogne“, rekla je  Jagodinka.

Biljana Mitić je sa suprugom kod predsednika došla na rzgovor zbog teške egzistencijalne situacije.

„Živimo privatno u Čaglavici, imamo dvoje male dece trenutno ne radimo nigde, predsedniku smo se obratili za rešavanje stambenog pitanja, on je rekao da će uraditi sve što je u njegovoj mogućnosti“, kazala je Biljana.

Problem Milić Predraga iz Ugljara i njegove supruge Zorice je nezaposlenost.

„Prezadovoljni smo što nas je predsednik primio i saslušao, obećao je da će pomoći“; rekli su Milići.

Slobodan Trajković iz Donje Gušterice kaže da je morao da dođe na razgovor jer ne vidi rešenje u svom problemu.

„Ne radim nigde, to je veliki problem. Razgovarao sam sa predsednikom pa videćemo, nadam se da ću uskoro početi negde da radim“, kazao je Slobodan.

Andrijana Arsić iz Gračanice na razgovor je takođe došla zbog nezaposlenosti.

„Veoma sam prijatno iznenađena što sam uopšte pozvana na razgovor. Iznela sam svoj problem, ništa konkretno nije obećao, ali zahvalna sam što me je saslušao i nadam se da će nešto biti“ izjavila je za informativnu službu Andrijana.

Neposredna komunikacija sa meštanima je važna kako bi mogli da radimo na  rešavanju problema sa kojima se svakodnevno susreću, ističe predsednik opštine Srđan Popović.

„Jako je bitno da čujem od meštana šta je konkretno njihov problem, kako bi zajednički uspeli da to rešimo. Sa ovom praksom ću nastaviti, da jednom nedeljno direktno razgovaram sa građanima kako bismo im za što kraće vreme izašli u susret i rešili situacije u kojima se nalaze“, kazao je Popović.

Predsednik Popović je naveo da pojedinačni slučajevi ukazuju i na opšte probleme u zajednici i da je cilj da se što više takvih slučajeva identifikuje, kako bi se rešavanjem individualnih slučajeva, rešili i oni opšti, koje su od velikog značaja za većinu, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još