Politika: Kosovo otvara diplomatsku kancelariju u Atini

Uoči dolaska ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Kocijasa u Beograd, pojedini grčki mediji preneli su informaciju, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da je grčka vlada spremna da omogući otvaranje diplomatske kancelarije Kosova u Atini, piše Politika.

List navodi da grčki mediji spekulišu da Kocijas, uporedo sa namerom da posreduje u odnosima Beograda i Prištine, razmišlja i o diplomatskoj koristi od otvaranja diplomatske kancelarije Kosova u Atini.

Atina je, kako se napominje, nezadovoljna nekim potezima kosovske vlade, naročito hapšenjem Marka Đurića i “olakšicama“ koje su omogućile Turskoj da joj Kosovo izruči šestoricu turskih državljana, pripadnika pokreta Fetulaha Gulena.

Grčki šef diplomatije trebalo bi da doputuje u Beograd, pa se očekuje da će mogućnost otvaranja diplomatske kancelarije Kosova u Atini, ukoliko se ispostavi da je tačna, biti jedna od tema njegovih razgovora sa zvaničnicima Srbije, piše Politika.

Izvor: Politika, Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."