• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Neću dozvoliti Erdoganu da se meša u naše poslove

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručio je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da mu neće dozvoliti da se meša u, kako je naveo, “unutrašnja pitanja Kosova”.

Turskom predsedniku, koji ga je kritikovao zbog smene ministra unutrašnjih poslova i šefa tajne službe, te ga optužio da “brani one koji su pokušali puč u Turskoj”, Haradinaj je poručio da “Albanci nemaju običaj da se mešaju u tuđe poslove”, javlja RTK1.

“Nikada se nisam mešao u unutrašnje poslove Turske. Za rešavanje poslova u našoj kući nikoga nismo pitali, to radimo kad mi želimo. Neka to bude svima jasno”, rekao je Haradinaj, a prenosi program kosovske radiotelevizije na srpskom jeziku.

Proterivanje šestorice turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, kojim rukovodi verski vođa Fetulah Gulen, izazvalo je “zemljotres” u odnosima Ankare i Prištine, konstatovao je ranije prištinski portal Gazeta ekspres.

Erdogan je, po drugi put, zapretio Haradinaju, a javno pohvalio predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, za pomoć u hapšenju i deportaciji šestorice turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, kojim rukovodi verski vođa Fetulah Gulen.

Prethodno je, zbog smene kosovskog ministra policije Flaga Sefaja i šefa tajne službe Dritona Gašija, žestoko kritikovao Haradinaja, za koga je rekao da mu je karijera završena i pozvao građane da protestuju protiv njega.

Comments

Pročitaj još