• Početna>
  • Vesti>

Vučić privrednicima: Imate moj blagoslov, svi u Prištinu

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić kaže da je saglasan da srpske firme učestvuju na Međunarodnom sajmu privede koji se održava od 18. do 21. aprila u Prištini.

“Pitali su me privrednici da li da idu na taj sajam i ne želim da krijem da sam im rekao da imaju moj blagoslov da svi idu Prištinu i da na najbolji način predstave Srbiju. Želimo da pobeđujemo ekonomijom, rastom naše privrede”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Dodao je da će mu mnogi zameriti na tome, ali da je za njega važno da privrednici učestvuju na skupovima gde mogu da predstave svoje kompanije i sklapaju poslove.

On je istakao da je za srpske firme važno svako tržište i da Srbija u trgovinskoj razmeni sa Kosovom ima godišnji suficit od 500 miliona evra.

“Uveren sam da možemo da povećamo razmenu i na milijardu evra”, kazao je Vučić.

Najavljujući učešće srpskih firmi na Sajmu privrede u Mostaru, koji počinje 10. aprila, Vučić je rekao da će se na toj manifestaciji na 900 kvadrata predstaviti 60 najvećih kompanija iz Srbije.

To je, kako je naveo, treći sajam u Mostaru na kojem će biti i on i da je Srbija zemlja partner tog sajma.

U Mostaru će, po njegovim rečima biti zvaničnici zemalja regiona koji će ragovarati o stabilnosti i boljoj privednoj saradnji.

Izvor: Beta, B92, TV Most

Comments

Pročitaj još