Marko Đurić čestitao Pashu jevrejskoj zajednici u Srbiji

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu, rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji čestitam veliki praznik Pesah, navodi se u čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

“Jedan od najvećih jevrejskih praznika pokazuje nam da snagom ljubavi prema bližnjima, verom i poštovanjem različitosti zajednički doprinosimo miru i prosperitetu, kako u našoj sredini, tako i širom sveta.

Oslobađanje od ropstva, sloboda i nezavisnost, na koje podseća ovaj praznik, postali su neodvojivi deo univerzalne svetske baštine, a ujedno su i simbol i imenitelj srpskog postojanja, što trajno povezuje naša dva naroda, učvršćujući naše prijateljstvo i uzajamno poštovanje.

Neka vam praznični dani hodočašća i molitve budu nadahnuće da i ubuduće obogaćujete društveni i kulturni život u našoj zemlji i doprinosite napretku i prosperitetu naše zajedničke države” navodi Đurić.

Uz želju da ovaj veliki praznik donese mir, zajedništvo i blagostanje u domove Jevreja u Srbiji i širom sveta, želim Vam još jednom srećan Pesah,  kaže se u čestitki.

Pasha (hebr. – Pesah) je jevrejski  praznik kojim se obeležava izlazak Jevreja iz egipatskog ropstva pod Mojsijevim vođstvom opisanom u Tori, odnosno u Starom zavetu i praznuje se osam dana.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."