Patrijarh Irinej: SPC uskoro o Kosovu i Metohiji

Srpska pravoslavna crkva uskoro će se zvanično oglasiti o tome šta misli o najnovijim dešavanjima na KiM, ali i o budućnosti našeg naroda u ovom delu Srbije.

To je patrijarh srpski Irinej izjavio za “Blic”.

On je za taj list rekao i da ne želi da iznosi svoje mišljenje u javnosti o ovom pitanju, jer je ono suviše ozbiljno da bi se na bilo koji način pogrešno predstavilo.

“Poučen lošim iskustvima oko prezentacije mojih izjava u medijima ne želim da ih dajem telefonski, posebno ne o ovom pitanju, već će se o njemu SPC zvanično oglasiti. To će biti način da naša javnost čuje kako Crkva ocenjuje ono što se nedavno desilo u Kosovskoj Mitrovici, ali i kako vidi celokupnu situaciju u našoj pokrajini”, rekao je patrijarh.

Na pitanjre da li je tačno da je dogovoren njegov susret sa Nikom Dučićem, novim komandantom američke baze Bondstil, koji je srpskog porekla, patrijarh kaže da o tome ne zna ništa.

“Meni niko nije najavio taj susret niti je neko tražio da do njega dođe. Ja sam o tome saznao iz medija, tako da vam o tome ništa ne mogu reći”, navodi patrijarh Irinej.

Izvor:Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."