Osam krađa u jednoj noći, počinioci nepoznati

Meštani Stanišora, u opštini Novo Brdo, prijavili su jutros policiji osam provalnih krađa u svom selu. Ukradena su tri automobila i profesionalni muzički instrumenti, dok su četiri krađe ostale samo u pokušaju, saznaje RTV Puls.

Meštani su jutros  pronašli dva ukradena automobila na ulici koji su ostali bez goriva, dok se za trećim i dalje traga.

Policija je jutros obavila uviđaj.

Auto marke Polo ukraden je  osamdesetogodišnjem bračnom paru, Pavlu i Bosiljki Mitrović, inače francuskim penzionerima.  Nešto više sreće imao je automehaničar Miodrag Stojković, koji je sačuvao svoj Vento  samo zato što u njemu nije bio goriva.

“Srećom, auto je ostao. Provalnici su ga izgurali na ulicu, ali nisu umeli da ga upale”, kaže Stojković i napominje da je do krađe došlo samo tridesetak metara od policijske stanice u Stanišoru.

“Krade se sve, od vozila, mehanizacije,  stoke,  pa do trgovinskih radnji”, upozorava  tridesetogodišnji  Srđan Kostić, jedna od žrtvi noćašnje organizovane pljačke, kome su ukrali muzičke instrumente od kojih živi.

Iako ovakva noć, sa osam provalnih krađa, još nije zabeležena u istoriji kriminala u Gnjilanskog regionu, šteta se još uvek procenjuje. U tom multietničkom mestu u kojem živi oko 500 stanovnika, većinom Srba, kažu da su krađe intenzivirane u poslednje četiri godine, i da se dešavaju najčešće noću, kada policija nije dovoljno aktivna.

Prethodni komandir policije u Novom Brdu Šukri Aliju smenjen je prošle godine uz krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i postavljen je novi vršilac dužnosti Petar Zakić, ali se na terenu situacija nije popravila.

 

Izvor : RTV Puls

Comments

Pročitaj još