• Početna>
  • Vesti>

Dopremljeni lekovi KBC-u Priština i zdravstvenim ustanovama

U Gračanicu je jutros pristigla veća količina ampuliranih lekova i sanitetskog materijala za potrebe ovdašnjih zdravstvenih ustanova. Trebovani medicinski materijal dopremljen je zahvaljujući zalaganju i posredovanju nadležnih državnih institucija.

Direktor KBC Priština sa trenutnim sedištem u Gračanici Bratislav Lazić zahvalio je na snažnoj podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i istakao da će količina dopremljenih lekova zadovoljiti normalan rad bolnice i Domova zdravlja na ovim prostorima.

“Zahvaljujući veoma snažnoj podršci Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministrastva zdravlja Rapublike Srbije, kao i veoma snažnom angažovanju Kliničko-bolničkog centra Priština-Gračanica mi smo uspeli da ostvarimo ovu isporuku lekova, koja će u jednom veoma značajnom vremenskom periodu doprineti u pružanju zdravstvenih usluga stanovništvu centralnog dela Kosmeta. Očekujemo da je ovo samo jedna od isporuka u nizu, i da će ovakav način snabdevanja imati jedan kontinuitet, što bi svakako doprinelo kompletnoj stabilnosti i životu našeg stanovništva na ovim prostorima”, rekao je direktor Lazić.

Sa pristiglom količinom lekova i sanitetskog materijala zdravstvenim ustanovama će biti omogućeno normalnije funkcionisanje i rad u dužem vremenskom periodu.

“Ono što smo danas dobili je jedna vrlo značajna količina što ampuliranih lekova što antibiotika. Dobili smo oko 11000 boca rastvora što će mnogo značiti za kontuirani rad naše ustanove. Ono što je posebno značajno je da smo dobili lekove koje nismo u zadnjih par godina imali, a to su antibiotici – longacef i ostali drugi jaki antibiotici poput fraksiparina, zatim anestetici koji su jako važni za rad hiruške klinike i ginekologije i veliki asortiman amupuliranih lekova. Sa ovom količinom, prema našoj prosečnoj potrošnji, mislim da smo u sledećih šest meseci osigurali rad bolnice u punom kapacitetu”, rekao je Žarko Jovanović, glavni tehničar u KBC-u Priština-Gračanica.

Najveći deo isporuke namenjen je klinikama bolničkog Centra Priština sa sedištem u Gračanici, a određena količina je i za Domove zdravlja.

 

Izvor : Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još