Uz Gujonovu pomoć obnovljene škole na Kosovu i Metohiji

Organizacija “Solidarnost za Kosovo”, sa francuskim humanitarcem Arno Gujonom na čelu, obezbedila je više od 100.000 evra za obnovu četiri škole na Kosovu i Metohiji. 

U saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom koja je pratila odvijanje radova, renoviranje je počelo u novembru prošle godine i završilo se početkom marta.

Prikupljena sredstva bila su namenjena za adaptaciju krovova, zamenu stolarije i podova, uvođenje centralnog grejanja i izgradnju igrališta.

Projektom su bile obuhvaćene škole u Rabovcu, Suvom Dolu, Lipljanu i Livađu, saopštila je ta organizacija.

“Za nas je važno da renoviramo škole zato što smatramo da je znanje ono što je najpotrebnije deci, znanje niko ne može da im oduzme i jer će znanjem deca postati odrasle, odgovorne osobe”, izjavio je Gujon.

Osnivač i direktor francuske NVO “Solidarnost za Kosovo” je najavio da će ta organizacija nastaviti da pomaže renoviranje škola i da će u septembru ponovo obići škole širom Kosova i Metohije.

Humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo” je u prethodnih šest godina renovirala 31 školu širom Kosova i Metohije u vrednosti od 600.000 evra.

 

Izvor Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."