• Početna>
  • Vesti>

Radonjić: Bogat repertoar, uskoro i predstava za najmlađu publiku

 

|

 

Ljubitelje pozorišta narednih dana očekuju dve premijere predstava u izvođenju glumačke ekipe Narodnog pozorišta Priština, trenutno izmeštenog u Gračanici.

Direktor NPP Predrag Radonjić, gostujući u “Prijatnom popodnevu” Radio Gračanice najavio je premijere predstava “Lift: Slobodan šou” i “Banović Strahinja”, i rekao da očekuje veliko interesovanje za oba pozorišna komada. Dodao je da je repertoar NPP i ove godine bogat.
“Godina nam je počela baš onako kako sam i rekao da će početi kada sam poslednji put ovde gostovao. Radimo na novim predstavama, imamo gostovanja u drugim delovima Srbije, jer smatram da imamo prilično veliki broj dobrih predstava koje treba biti odigrane, a moramo i pokazati šta zapravo mi ovde radimo kao profesionalno Narodno pozorište. Trenutno radimo na probama za prvu premijeru, koja nas očekuje 6. marta na sceni u Gračanici. U pitanju je predstava “Lift: Slobodan šou” i zaista je izazvala veliku pažnju, posebno stranih medija. O radu na njenoj pripremi su pisali “Korijere de la sera, Rojters, Vašington post, Njujork tajms, Sputnjik i drugi. Zaista očekujem veliko interesovanje i ovdašnje publike”, rekao je Radonjić.
Naredna predstava u kojoj će gračanička publika uživati očekuje se polovinom aprila. U pitanju je komad “Banović Strahinja”, koja se priprema u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, u režiji Nebojše Bradića.
“Nedavno smo potpisali protokol o saradnji sa Šabačkim pozorištem što podrazumeva pripremu predstave “Banović Strahinja”, u režiji Nebojše Bradića. Sporazum o saradnji takođe podrazumeva i izvođenje predstava Prištinskog pozorišta u Šapcu, ali i gostovanja Šabačkog pozorišta u Gračanici”, rekao je za naš program direktor NPP u Gračanici Predrag Radonjić.
Radonjić je najavio i dramatizaciju bajke “Biberče”, namenjenu najmlađoj publici, a prema rečima direktora NPP biće to ozbiljna dečija predstava sa bogatom glumačkom postavom.
Na jesen nas očekuje i premijera predstave “Gogoljeva ženidba” u režiji Milana Karadžića, ali i obnova predstave “Baš baš čelik”, koja je izazvala veliko interesovanje i ostvila dobar utisak na ovdašnju publiku
Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još