Grejanje u školama na centralnom Kosmetu

U svim školama na centralnom Kosmetu nastava se odvija u toplim učionicama. Zbog jutarnjeg mraza i hladnoće, učenici, ipak, izostaju sa prvih časova.

U većini škola centralnog Kosmeta prethodnih godina uvedeno je centralno grejanje, tako da je toplo i tokom perioda sa ekstremno niskim  temperaturama. Sve škole imaju i ogrev, ali se ipak dešava da, kao u školi „Miladin Mitić“ u Lapljem selu, radijatori budu hladni kada dođe do nestanka električne energije. Zbog problema sa grejanjem najviše trpe tada srednjoškolci, učenici gimnazije, koja je smeštena u montažnom objektu.

„Prvi čas počinje u 10 do 7. Učenici da bi došli na nastavu su budni već u 6 sati i čekaju autobus. Grejanje ovih dana se održava i noću, tako da imamo dobre uslove. Nešto su bolj uslovi u centralnoj zgradi, a ova isturena odeljenja, odnosno objekti imaju slabije grejanje. Objekti nemaju izolaciju, nisu adekvatno zidani“, rekao je Dejan Denić, direktor ove gimnazije.

Sa početkom drugog polugodišta primetno je izostajanje učenika sa prvih časova. Što zabrinjava rukovodstvo škole, jer nema mogućnosti da se propušteno nadoknadi.

Slična situacija sa izostajanjem je i u drugim srednjim školama, posebno izostaju učenci koji putuju.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još