• Početna>
  • Vesti>

Mirović: Glavna pesma uvek mora biti pesma Kosova i Metohije

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pozdravio je učesnike manifestacije “Veče pesnika sa Kosova i Metohije” u okviru “Nedelje Kosova i Metohije” u Matici srpskoj i tom prilikom rekao da glavna pesma uvek mora biti pesma Kosova i Metohije.

Prvi čovek pokrajinske administracije kazao je da je to prilika da se podsetimo i na njihovo postojanje, kao i na postojanje i život našeg naroda na Kosovu i Metohije.

Ovo je prilika i da čujemo kako to oni kroz stihove doživljavaju, kako svojim očima doživljavaju svoj život i kako vide motive koji su duboko umetnički. Kao što kaže jedna moja pesma, ako to ne bi bilo tako, živeli bismo i postojali daleko sami od sebe, zaključio je Mirović.
Književno veče otvorio je Hor Fakulteta umetnosti Priština-Zvečan, a svoje stihove čitali su pesnici sa Kosova i Metohije, kao i sam predsednik Pokrajinske vlade.

Za sredu je planirana predstava Narodnog pozorišta Priština – Govorna mana. Počinje u 19 časova, u Pozorištu Gimnazije “Laza Kostić”. Ulaz je slobodan.

U četvrtak, u 19 časova besediće episkop raško-prizrenski Teodosije, a nastupiće i hor Sveti Jovan Damaskin pod upravom horovođe jerođakona Jeroteja.

Za petak, u 19 časova, planirano je predstavljanje knjige Petra Kostića – Listići iz bliže i dalje prošlosti.

Comments

Pročitaj još