Velika interesovanje za turističku ponudu Kosova i Metohije

Štandove Kancelarije za Kosovo i Metohiju na ovogodišnjem beogradskom Sajmu turizmai Sajmu vina od 22. do 25. februara posetilo je više stotina gostiju, pokazujući veliko interesovanje za turističku ponudu naše južne pokrajine.

Akcenat je u predstavljanju turističkog sadržaja ove godine bio stavljen na promovisanjeski-centra Brezovica, Rajske banje u Banjskoj kod Zvečana, seoskog turizma, verskogturizma, ali i sve popularnijeg vinskog turizma.Svoju turističku ponudu su tokom četiri sajamska dana predstavile opštine Zubin Potok, Štrpce, Prizren, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Orahovac i Priština.

Ovogodišnja promocija turističkih sadržaja južne pokrajine organizovana je pod geslom „Tamo gde je srce“, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je, otvarajući štand, rekao da se nigde drugde ne može videti takav koloplet istorije od ranog srednjeg veka do danas.

„Dođite da provedete jednu noć u Velikoj Hoči, da probate tradicionalnu srpsku hranu i vino… Dođite na Brezovicu, na skijanje na srpske Alpe, da vidite neke od najlepših i najizazovnijih staza na Balkanu, da vidite naše manastire i svetinje”, pozvao je Đurić.

Mnogo je, kako je izjavio Đurić, razloga da budemo sa našim narodom na KiM, ne samo zbog turizma i da bismo nešto novo videli i naučili, već je najvažniji razlog – naše srce.

I ove godine je na Sajmu vina nastupilo nekoliko vinarija iz Orahovačkog vinogorja : Vinarija Brkić, Vinarija Antić, Vinarija Manitašević, Vinica Petrović, Duša Metohije – Đuričić i Dečanska vinica, a vina iz kraja u kojem se loza gajila i u vreme Nemanjića nailaze na sve veće interesovanje ljubitelja i poznavalaca vina.

Comments