• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Nismo se dogovorili sa Srpskom listom o demarkaciji

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je uklonjena prepreka da se izglasa Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom i dodao da o tome nije postignut dogovor sa Srpskom listom

On je na vanrednoj konferenciji za novinare pojasnio da nacrt Zakona sadrži sporazum iz 2015., zajedničku izjavu predsednika Hašima Tačija i Filipa Vujanovića, kao i Izveštaj komisije za obeležavanje granice sa Crnom Gorom, uz uvažavanje zahteva Demokratskog saveza Kosova.

“Napravio sam politički potez. Sagalasio sam se sa zahtevom DSK. Kao što vidite, u Zakonu koji je upućen poslanicima u članu 3, tačka 1.tačka 2. navodi se da se službena dokumentacija Komisije za obeležavanje državne granice uzima kao orijentacija. Dakle, to je bio zahtev DSK koji smo prihvatili kako bismo išli napred”, naveo je Haradinaj.

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Srpske liste o demarkaciji on je rekao da još nema konsenzusa, prenosi RTK2.

“Još uvek nemamo konsenzus sa Srpskom listom, nismo se dogovorili, ne znam da li ćemo se dogovoriti’’, rekao je Haradinaj.

On je ocenio i da je, što se njega tiče zahtev DSK bio nepotreban i dodao da veruje da su stvoreni uslovi za ratifikaciju Sporazuma o razgraničenju.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još