Vučić: Srbija za kompromisno rešenje kosovskog problema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

Vučić je napomenuo da je za Srbiju prijem u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj i dodao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KiM.

“Mi želimo da postigemo kompromis – da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana”, ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske.

Vučić je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje.

“Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena – mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo”, naglasio je Vučić.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

 

Comments