Đurić : Na ulasku na KiM osetim se kao na kapijama Jerusalima

„Sa Kosova i Metohije se svaki put vratim drugačiji, nikada me ne ostavi ravnodušnim. Ni susret sa našim ljudima, niti kontakt sa našim svetinjama, kao ni priče koje možete da osetite i ono što prodje kroz vas kada posetite Kosovo i Metohiju“, rekao je Đurić i dodao „svaki put na ulasku u Kosovo i Metohiju osetim se kao na kapijama Jerusalima“.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su zahtevi  izneti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku u Lapljem selu  realizovani, Đurić je rekao da je, u većini slučajeva gde je bilo mogućnosti pružena pomoć.

„Većini smo pomogli ali pomoć i pružanje pomoći  nikada neće prestati. I ne samo ljudima koji su bili na tom sastanku“, rekao je Đurić i najavio nove kontingente pomoći tokom narednih dana.

Prema njegovim rečima pozivu Aleksandra Vučića i apelu solidarnosti odazvali su se mnogi gradjani Srbije, preduzeća i pojedinci.  I mi ćemo u našem domenu nastaviti da se bavimo time“, poručio je Đurić.

Uz reči zahvalnosti srpskim predstavnicima u kosovskoj vladi, Marko Đurić rekao je da nije lako predstavljati srpski narod  u institucijama u Prištini.

„Nije lako boriti se za srpske interese tamo gde smo ubedljiva manjina, gde je, u političkom smislu, nekada neizdrživo, ali je časno i ispravno to raditi. Nastavićemo da pružamo snažnu podršku i Srpskoj listi i srpskim izabranim predstavnicima  u njihovoj borbi da sačuvaju jedinstvo Srba na KiM, da rade na povratku i razvoju poljoprivrede u srpskim sredinama i borba da srpske opštine budu snažne“, rekao je Đurić i naglasio da će se delovanje nastaviti jedinstveno i složno.

„Ima budućnosti u zajedništvu, mudrom i razboritom rešavanju problema. Problemima ćemo da pristupamo  hladne glave razmišljajući o tome kako će naš narod da živi na KiM i za 30 godina. Svaki korak zajednički planiramo vodeći računa o njima i njihovoj budućnosti“ , naglasio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 

Izvor : TV Most

Comments