• Početna>
  • Vesti>

Uhapšena kriminalna grupa: Krijumčarili migrante sa KiM-a u Zapadnu Evropu

Zbog krijumčarenja 90 migranata sa područja Kosova i Metohije, preko centralne Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, do zemalja Zapadne Evrope, MUP Srbije priveo je organizatora i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz ovog MUP-a. Veruje se da su krijumčarili migrante u periodu od oktobra 2017. do početka januara 2018. 

Akcija je sprovedena, nakon višemesečne međunarodne saradnje srpske policije sa policijama Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a na području Šapca, Loznice, Priboja, Sjenice i Rume.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su organizator kriminalne grupe F.G. (1965) i članovi M.T. (1971), Z.A. (1973), D.Lj. (1981), D.Đ. (1995), R.K. (1982), T.K. (1990), R.M. (1982) i G.S. (1962), dok se za jednom osobom traga, navodi se u sinoćnjem saopštenju.

Ova grupa migrantima je, kako se sumnja, omogućavala nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Bosne i Hercegovine preko reke Drine, a za uslugu im je naplaćivala i do 3.000 evra po osobi, dodaje se.

Policija je, tokom pretresa, kod osumnjičenih pronašla i 7.170 evra, dva pištolja i dva automobila koja su koristili za krijumčarenje migranata.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a krivična prijava biće podneta i protiv E.B. (1980) koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

U okviru ove akcije, u Bosni i Hercegovini je početkom februara uhapšeno 16 osoba, dodaju iz MUP-a Srbije.

 

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još