Ron Džonson u Prištini, Haradinaj i dalje očekuje podršku SAD

Američki senator Ron Džonson susreo se danas u Prištini sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem, a sastanku su porisustvovali i potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi.

Džonson zasad nije davao izjave, a Haradinajev kabinet je saopštio da su teme razgovora bile aktuelna politička zbivanja i podrška Sjedinjenih Država Prištini u “procesu izgradnje države i dalje produbljivanje saradnje između dve zemlje, posebno u oblasti ekonomskog razvoja i vladavine prava”.

Haradinaj je, kako se navodi, rekao da je Priština posvećena svom evroatlantskom putu kroz produbljivanje unutrašnjih reformi, posebno u oblasti vladavine prava i prava i jačanja demokratskih institucija.

Haradinaj je, kako se navodi, rekao da proces dijaloga sa Beogradom “treba da bude oročen i okončan uzajamnim priznavanjem”.

Američki senator, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, rekao je, navodi se, da će SAD i ubuduće biti “snažna podrška ekonomskog, demokratskog razvoja i konsolidacije izgradnje kosovske države”.

 

Izvor : Tanjug / TV Most

Comments