Problemi i potrebe mladih u Gračanici

Omladinci i članovi nevladinih organizacija sastali su se danas sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem kako bi predstavili svoje ideje i izneli probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

U skupštinskoj sali Opštine Gračanica, predsednik opštine Srđan Popović, direktor urbanizma Dejan Jovanović i direktor omladine i sporta Novak Živić razgovarali su sa mladima o njihovim idejama, kako bi pronašli načine da Opština neke od ideja i realizuje.

„Upoznat sam da postoje teme o kojima bi mogli da pričamo, ali pre svega želim da čujem vas, vaš stav oko života, problema, oko stvari koje možemo da radimo zajedno, oko stvari koje ćete raditi sami a samo vam je potrebna podrška Opštine. U planu je projektni biro, gde ćemo moći da uključimo i omladinu koja se bavi arhitekturom odnosno studente arhitekture. Ono što me zanima jeste vaše viđenje problema, kako vi vidite trenutnu situaciju, vaš položaj i šta bi mi kao Opština mogli da uradimo za vas i na koji način možemo da sarađujemo“ istakao je Popović.
Mladi su se pre svega zahvalili što je ovakav sastanak organizovan jer prema njihovim rečima ranije nije bilo prilike za to.
Problemi koje su omladinci predočili odnose se na zaštitu životne sredine gde je poseban akcenat stavljen na jalovinu. Jedan od problema je i međuseoska linija posebno za srednjoškolce i omladince, kao problem javlja se i neaktivnost mladih, zatim nezaposlenost.
Na sastanku je pomenut i inovacijski centar i omladinski centar.
Mladi su istakli da ono što nedostaje na našim prostorima je Omladinski centar gde bi omladinci mogli da se okupljaju i realizuju svoje ideje.

Comments

Pročitaj još