Predstavnici Ministarstva polјoprivrede na KiM

Stručna delegacija Ministarstva polјoprivrede, zajedno sa predstavnicima Kancelarije za KiM, danas i sutra boraviće na Kosovu, gde će razgovarati sa polјoprivrednicima i na terenu izvršiti procenu kako bi se napravio odgovarajući paket pomoći za srpsko stanovništvo.

Poseta KiM biće realizovana na osnovu dogovora o pružanju pomoći Srbima sa KiM kako bi rešili konkretne probleme o kojima su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prilikom njegove nedavne posete Laplјem Selu, saopštilo je Ministarstvo polјoprivrede.
Predstavnici Ministarstva polјoprivrede će se u utorak sastati u Ranilugu sa polјoprivrednim proizvođačima iz Vitine, Gnjilana i Parteša, a potom obići i istaknute polјoprivrednike u tom kraju.
U Štrpcu će se sastati sa polјoprivrednicima iz Štrpca i Gore, kao i sa malinarima, saopšteno je na sajtu Kancelarije za KiM.
O problemima sa kojima se suočavaju razgovaraće i sa polјoprivrednim proizvođačima iz Novog Brda i Kamenice.
U sredu, 14. februara, delegacija u kojoj će biti i stručnjaci Instituta za voćarstvo Čačak, Instituta za stočarstvo, Beograd-Zemun i Instituta za povrtarstvo Smederevska Palanka, sastaće se sa polјoprivrednim proizvođačima Gračanice i Laplјeg Sela, a razgovaraće i sa potencijalnim polјoprivrednim proizvođačima sa teritorije Velike Hoče, gde će posetiti i vinariju.
U Goraždevcu će se sastati sa polјoprivrednim proizvođačima iz Goraždevca, Kline i Istoka.

Comments