Pomoć roditeljima dece sa posebnim potrebama

Odbor za pomoć KiM nakon uspešne akcije u Republici Srpskoj u 2017. godini za pomoć u lečenju više od 90 teško bolesne dece i dece sa posebnim potrebama pozvao je sve zaposlene u institucijama, javnim i privatnim preduzećima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, sindikalnih organizacija na KiM da sa 100 dinara mesečno u 2018. godini pomognu ovu kategoriju dece kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji uputio je dopis Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Marku Đuriću da učestvuju i animiraju ovu akciju u Srbiji.

“Naš Odbor u saradnji sa Udruženjem roditelja”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice u Republici Srpskoj krajem protekle godine sakupio je 36. 000 evra pomoći koje je uručio predsednici udruženja Ivani Rakić 12.januara u Zvečanu na prvoj humanitarnoj akademiji.Udruženje koje isključivo čine porodice više od 90 bolesne dece na KiM zaslužije i ima potrebu da ih svi podržimo u njihovoj svakodnevnoj borbi da pomognu svojoj deci.Verujem u humanost srpskog naroda da će pomoći ovoj najugroženijoj kategoriji bolesne dece koji su se sabrali i osnovali udruženje”Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici”. Sto dinara mesečne humanosti, jedna kafa manje, a nekom velika pomoć i život nije mnogo a nekome puno znači. Humanost i dobrota čoveka meri se po tome,kad pomažete onome za koga znate da vam ne može vratiti, navodi u saopštenju predsednik Odbora Milorad Arlov.

Nakon javnog poziva od 12.januara prve uplate već su pristigle od veterana FK Trepče, a najave o prikupljanju sredstava dolaze iz PIO Kosovka Mitrovica i Kolašin Prevoza.

Zainteresovani svoje donacije mogu uplatiti na dinarski žiro račun:205-0000000245488-48 kod Komercijalne banke, Udruženje roditelja”Podrži me” Kosovska Mitrovica, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još