• Početna>
  • Vesti>

I predstavnici Srba sa Kosova na Molitvenom doručku u Vašingtonu

U Vašingtonu će danas biti obeležen Nacionalni molitveni doručak. Njemu će ove godine prisustvovati i predstavnici Srba sa Kosova – ministar za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade Kosova, Dalibor Jevtić i predsednik Samostalne liberalne stranke i poslanik u Skupštini Kosova, Slobodan Petrović. U Vašingtonu je i predsednik Kosova, Hašim Tači, ali i zvaničnici Vlade Srbije.

Jevtić je juče održao i sastanke sa američkim kongresmenima, odnosno, zamenicom sekretara asistenta odbrane SAD-a Laurom Kuper – sa kojima je, kako je saopšteno iz MZP-a, razgovarao o problemima Srba.

I Petrovića koji, kako je saopšteno iz SLS-a, 11. put prisustvuje Molitvenom doručku – očekuju sastanci sa kongresmenima i senatorima u Kongresu SAD-a. On je, navedeno je iz njegove strane, bio na radnoj večeri sa predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom.

Od najviših zvaničnika iz Prištine, Molitvenom doručku prisustvuju predsednik Kosova, Hašim Tači. Iako su mediji ranije preneli da će premijer Kosova Ramuš Haradinaj prisustvovati ovom događaju, on će se, ipak, danas, kako prenose mediji u Prištini, obratiti poslanicima u Skupštini Kosova,

Od zvaničnika iz Beograda, biće prisutan ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić koji je juče govorio na sednici SB UN-a i ministar bez portfelja, Nenad Popović, preneli su mediji.

Molitveni doručak ustanovljen je 1953. i organizuje se prvog četvrtka u februaru.

 

Izvor: Kossev

Foto: GoogleEarth

Comments

Pročitaj još