Uručena pomoć porodici Đokić iz Tomanaca

Zemljoradnička zadruga „Azanja“ u Smederevskoj Palanci  poklonila je dve hiljade jednodnevnih pilića porodici Đokić iz sela Tomance u Kosovskoj Kamenici. Ova donacija došla je kao rezultat nedavnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima iz svih delova Kosova i Metohije (KiM) u Lapljem Selu.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM doktor Zoran Bojović je prilikom urućenja donacije najavio nastavak pomoći iz centralne Srbije za ugroženo stanovništvo na KiM.

„Sve ono što je predsednik Vučić obećao biće realizovano narednih dana. Pomoć se pre svega odnosi za razvoj poljoprivrede, kako stočarstva, tako i voćarstva, ali i ostalih grana“, rekao je dr Bojović.

Uručenju donacije prisustvovao je i predsednik Privremenog organa u opštini Kosovska Kamenica Slađan Jordanović.

Za porodicu Đokić ovo je veliki dan, budući da nikada do sada nisu dobili tako veliku pomoć.

„Ova donacija će nam značajno unaprediti poslovanje, ali i život. Već smo obezbedili plasman za pristigle piliće, jer je na Kosovu velika potražnja za živinskim mesom“, kaže Negovan Đokić izrazivši zahvalnost predsedniku Vučiću.

Tov pilića će trajati 40 dana, a nakon realizovane prodaje odmah će se pristupiti nabavci novog jata.

Inače,  petočlana porodica Đokić iz Tomanca već se desetak godina bavi živinarskom proizvodnjom. Posle ove donacije, otac i majka, sa svoje troje već odrasle dece, planiraju da prošire proizvodnju i već su rekonstruisali objekat na svom imanju za novu živinarsku farmu značajno većeg kapaciteta.

Izvcor: Tv Puls

Comments

Pročitaj još