• Početna>
  • Vesti>

NVO “Žensko pravo” organizuje debatu “Uloga žene u izgradnji poverenja”

Nevladine organizacije “Žensko pravo” i “Mundesija” organizuju debatu  “Uloga žena u izgradnji poverenja” .

Debata, koja će se održti u 10:30 casova u prostorijama  ARDA  North u Juznoj Mitrovici, se fokusiraće na ojačavanju društvenog kapitala u mitrovačkom regionu kroz povećano uključivanje žena u procese igradnje poverenja.

Panelisti ce diskutovati na temu:“Uloge zena u mirovnim procesima, kao I faktorima koji utiču na osnaživanje uloge žena u našoj zajednici”.

Nakon debate će biti održana radionica “Tolerancija i nediskriminacija” koja ima za cilj da poveća interetničku saradnju i smanji diskriminaciju u mitrovačkom regionu. Radionica uključuje prezentaciju, kao i grupne aktivnosti koje ce ucesnicama različite etničke pripadnosti pomoći da prevazidju medjusobne različitosti i izazove u medjuetnickoj saradnji.

Cilj radionice je da se prepoznaju zajednicki problemi I pronadju resenja koja bi doprinela  boljoj komunikaciji i rešavanju izazova medju različitim zajednicama u regionu.

Dogadjaji su organizovani u sklopu projekta “ Mitrovica Trust Building Initiative,” koji je podrzan od strane UNMIK-a. Dogadjaji ce se odrzati 6-og februara, 2018. godine, sa pocetkom u 10:30 casova u prostorijama ARDA North u Juznoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još